aA
Anot Paryžiaus savaitraščio "Le Canard enchajne", Yassiras Arafatas sirgo kepenų ciroze, kuri nebuvo sukelta alkoholio. Vandenį gerti mėgęs palestiniečių lyderis greičiausiai mirė dėl kelių ligų, rašo laikraštis, remdamasis gydytojais, skaičiusiais ligos istoriją.
Yasser Arafat
Yasser Arafat
© AFP/Scanpix
Y. Arafatas lapkričio 11-ąją mirė Persi karinėje ligoninėje netoli Paryžiaus. Palestiniečiai įtaria, kad jis galėjo būti nunuodytas. Anot pranešimo, Y. Arafatas savo būstinėje Ramaloje negavo deramo gydymo. Persi klinikoje paaštrėjus cirozei, jį esą ištiko koma.

Kad Y. Arafatą nunuodijo Izraelis, anot arabų žinių stoties "Al Arabija", yra įsitikinę keturi arabai iš penkių. Kartu palestiniečių žemėse sklando versija, kad Y. Arafatą galėjo nužudyti jo paties aplinka. Jo įpėdiniai dabar reikalauja atskleisti Y. Arafato mirties priežastį.

Izraelio laikraštis "Maariv" rašo, kad tikrinama galimybė, ar Y. Arafatas negalėjo mirti nuo AIDS. Izraelio slaptoji tarnyba esą yra įsitikinusi, kad įgytas imunodeficito sindromas yra vienas iš realiausių susirgimų. Tai esą parodė kraujo tyrimai.

Gandams galėtų būti padarytas galas, jei Y. Arafato našlė Suha sutiktų paskelbti palestiniečių lyderio ligos istoriją. Anot palestiniečių, niekas negali pasakyti, kodėl ji tai nori išlaikyti paslaptyje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.