aA
Kroatija atšaukė pareigūną iš savo ambasados Vašingtone, kai jis spėjamai vedė internetinius dienoraščius, kuriuose diplomato gyvenimą vaizdavo kaip nuobodų bei teigė tarp kandidatų JAV prezidento rinkimuose nematęs jokio skirtumo.
Kompiuteris, IT, internetas
Kompiuteris, IT, internetas
© Corbis/Scanpix
Anot valstybinės naujienų agentūros Hina, trečiuoju sekretoriumi Kroatijos ambasadoje Vašingtone dirbęs 25 metų Viboras Kalogjera atšauktas įtariant, kad jis pažeidė valstybės įstatymus dėl užsienio reikalų ir civiliams tarnautojams taikomus teisės normų aktus.

Vietos žiniasklaida teigė, kad pseudonimu "Vibbi" pasivadinęs V. Kologjera internete rašė dienoraščius, kuriuose teigė, jog kasdienė diplomato rutina JAV sostinėje - nuobodi.

Dienoraščiuose dauguma susitikimų apibūdinami kaip nuobodūs ir nuspėjami. Be to, pažymėta, kad tarp prezidento George'o W. Busho ir jo varžovo šį mėnesį vykusiuose JAV prezidento rinkimuose Johno Kerry nėra "visiškai jokio skirtumo". Dienoraščių autorius teigė daugiausia laiko leidžiantis fantazuodamas apie savo merginą. Dienos reikalų ar įspūdžių užrašų ištraukas išspausdino dienraštis "Jutarnji List".

Užsienio reikalų ministerijos atstovas patvirtino, kad V. Kologjera atšauktas, tačiau detalių pateikti atsisakė. Paties diplomato komentarų gauti nepavyko.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.