aA
Afganistaniečių kovotojų grupuotė, grasinanti nužudyti tris įkaitais laikomus Jungtinių Tautų (JT) darbuotojus, antradienį teigia sumažinusi reikalavimus. Grupuotės "Jaish-e Muslimeen" ("Musulmonų armija") vadas teigė, jog jo grupuotė nebereikalauja, kad JAV išvestų savo karines pajėgas iš Afganistano ir kad paleistų Talibano kalinius iš Kubos.
Grupuotės vadeiva teigė, kad grupuotė vis dar reikalauja paleisti 15 Talibano judėjimo narių, suimtų pietinėje Afganistano dalyje prieš praėjusį mėnesį vykusius šalies prezidento rinkimus.

"Jei jie nebus paleisti, šis reikalas neišsispręs, - sakė jis. - Kad derybos pavyktų, mes net atsisakėme dviejų savo svarbių reikalavimų. Mes taip pasielgėme, kadangi norime, kad Talibano kaliniai būtų išlaisvinti. Be to, mes norime rasti sprendimą, kaip saugiai paleisti įkaitus".

JT darbuotojas filipinietis Angelito Nayanas, iš Šiaurės Airijos atvykusi Annetta Flanigan ir Kosovo pilietė Shqipe Hebibi buvo pagrobtos spalio 28 dieną Kabule.

Anksčiau pagrobėjai buvo reikalavę išlaisvinti 26 talibų kalinius, tarp kurių buvo keli kalintys JAV areštinėje Kuboje.

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Richardas Armitage'as teigė, kad jokie kaliniai iš JAV areštinės nebus paleisti, teigdamas, kad jei vieną kartą nusileisi pagrobėjų pagrobėjams, pagrobimų atvejų labai padaugės.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.