aA
Savaitraštis „Veidas“ jau ketvirtą kartą surengė geriausių Lietuvos merų rinkimus ir pristato nugalėtojus. Tyrimo metu buvo apklausta daugiau nei 180 žmonių, tai yra patys merai ir per 130 aukščiausio rango valstybės tarnautojų, verslo organizacijų atstovų.
Antanas Vinkus
Antanas Vinkus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad geriausiu 2012-ųjų metų meru išrinktas pirmą kadenciją Neringos savivaldybei vadovaujantis Antanas Vinkus. Balsavusieji už jį pažymėjo vertiną šį merą, vadovą, diplomatą už rūpinimąsi savo savivaldybe, už idėjas, kaip gerinti kraštiečių gyvenimą, už Neringos vardo garsinimą ir pažadų vykdymą, taip pat už iniciatyvumą ir profesionalią vadybą.

Artūro Zuoko inauguracija
Artūro Zuoko inauguracija
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Antrą vietą reitinge užėmė kontroversiškai vertinamas Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. Jį balsuojantieji išskyrė už iniciatyvumą, originalias idėjas ir aktyvią veiklą stengiantis pritraukti investicijų bei ES finansinės paramos.

Valerijus Makūnas
Valerijus Makūnas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

O trečiojoje vietoje atsidūrė Kauno rajono meras socialdemokratas Valerijus Makūnas.

Geriausių merų sąrašas bus paskelbtas 2012 m. sausio 30 d. savaitraščio „Veidas“ numeryje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.