aA
Naujos kadencijos Seimas turi vieną laisvą parlamentarą – Petrą Gražulį. Prie jokios parlamentinės frakcijos neprisidėjęs krikščionis demokratas vertina savo laisvę bei sako, kad savo „frakcinę nepriklausomybę“ gali išsaugoti visą Seimo kadencijos laikotarpį.
Petras Gražulis
Petras Gražulis
© ELTA
„Laisvė yra brangiausias dalykas. Kada esi nepriklausomas, vienas, tai laisvės nesinori taip greitai atsisakyti“, - su šypsena aiškino P.Gražulis savo pasirinkimą neprisidėti nei prie vienos iš septynių Seime susidariusių frakcijų.

Seimo rinkimuose save išsikėlęs politikas prisipažino, kad papildyti frakcijos gretas jį viliojo „darbiečiai“, socialdemokratai, „valstiečiai“, liberaldemokratai. Ar priims kurį nors vieną iš šių pasiūlymų, P.Gražulis sako, kad parodys ateitis: „Vėliau matysiu, kaip klostysis situacija. Kurios politinės partijos nuostatos bus palankesnės mano nuostatoms, manau, prie tos ir glausiuos“.

P.Gražulis sako, kad prieš apsispręsdamas jis konsultuosis su jį išrinkusiais Gargždų vienmandatės rinkimų apygardos rinkėjais ir bendrapartiečiais.

Parlamentaras sutiko, kad Mišriajai seimo grupei priskirto vieno politiko balsas Seime nėra itin reikšmingas, tačiau, pasak P.Gražulio, jam yra svarbiau kalbėti taip, kaip diktuoja jo protas ir sąžinė, o ne frakcijos vadovybė.

DELFI primena, jog pirmadienį prisaikdinti parlamentarai pasiskirstė frakcijomis. Didžiausia frakcija Seime yra Darbo partijos, antra pagal dydį – Tėvynės sąjungos, trečia – Socialdemokratų frakcija, toliau atitinkamai išsidėsto Liberalų ir centro sąjungos frakcija, Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos frakcija, Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcija bei Liberalų demokratų frakcija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.