aA
Opozicinis Baltarusijos liaudies frontas šeštadienį įvykusiame suvažiavime priėmė sprendimą neboikotuoti 2012 metų parlamento rinkimų, bet pasiliko teisę atšaukti savo kandidatus, sakoma išplatintame partijos nutarime.
Baltarusijos liaudies frontas dalyvaus 2012 metų parlamento rinkimuose
© DELFI (K.Ameliuškino nuotr.)

„Jeigu iki išankstinio balsavimo šalyje vis dar bus politinių kalinių ir jeigu visi mūsų atstovai nebus įtraukti į apylinkių rinkimų komisijas, mes atšauksime savo kandidatus iš rinkimų“, - sakoma partijos suvažiavimo sprendime, kurį pasirašė jos lyderis Aleksejus Janukevičius.

Suvažiavimo priimtame sprendime taip pat konstatuojama, kad „šalyje nėra legitiminio demokratinio mechanizmo“, ir net jeigu opozicijos atstovų bus išrinkta į Baltarusijos Nacionalinio Susirinkimo Atstovų Rūmus, „esant dabartinei rinkimų organizavimo praktikai, tai negali būti pagrindas pripažinti šią instituciją“.

Suvažiavimas taip pat mano, kad „faktiškai nevykstant rinkimų procesui ir nesant sąžiningo balsų skaičiavimo, ir dalyvavimas rinkimuose, ir jų boikotas negali būti visavertiški“.

Rinkimai į Baltarusijos parlamento žemuosius rūmus turi vykti 2012 metų rudenį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.