aA
Vokietijos kanclerė Angela Merkel parems Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy kampaniją dėl perrinkimo, rodo kalbos, kurią vėlai šeštadienį turėjo pasakyti kanclerės partijos generalinis sekretorius, tekstas.
Nicolas Sarkozy ir Angela Merkel
Nicolas Sarkozy ir Angela Merkel
© AFP/Scanpix

„Angela Merkel parems Nicolas Sarkozy per pavasarį (įvyksiančius) kampanijos mitingus", - N.Sarkozy partijai UMP turėjo pasakyti Hermannas Groehe, A. Merkel konservatyvios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) generalinis sekretorius.

Toks patikinimas buvo suformuluotas kalbos projekte, kurį kiek anksčiau gavo AFP. Du Prancūzijos prezidento rinkimų ratai įvyks balandį ir gegužę. Tikimasi, kad N. Sarkozy sieks perrinkimo, nors pats jis to dar nėra pasakęs.

Kaip sakoma kalbos projekte, CDU yra įsitikinusi, kad N.Sarkozy „yra tinkamas žmogus Eliziejaus rūmuose ir toliau bus ateityje“.

H. Groehe kalboje taip pat kritikuojamas prancūzų opozicinės Socialistų partijos kandidatas Francois Hollande'as, kurio pasiūlymai esą yra migloti ir pasenę. Šiuo metu, kaip rodo apklausos, F.Hollande'as yra populiaresnis už N. Sarkozy.

Socialistai rūpinasi „miglotomis koncepcijomis ir kairiosios pakraipos fantazijomis“, sakoma kalbos projekte.

Kaip dviejų stipriausių euro zonos šalių lyderiai, N. Sarkozy ir A. Merkel, kuriuos kai kas praminė „Merkozy“, pastaruoju metu daug kartų buvo susitikę spręsti skolų krizės.

A. Merkel parama Prancūzijos prezidentui nėra netikėta, nes abu jie priklauso centro dešinės politinėms partijoms. N. Sarkozy rėmė A. Merkel 2009-aisiais, kai ji pati siekė perrinkimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.