aA
Pirmadienį Vilniaus antrasis apylinkės teismas leido suimti 19 metų Vitalijų Tokerį. V.Tokeris yra įtariamas narkotikų prekyba. Jo tėvo garaže policijos pareigūnai rado didelį kiekį narkotikų, kurių vertė - apie 2 milijonai litų, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".
Konfiskuoti narkotikai
Konfiskuoti narkotikai (Policijos departamento nuotrauka)
"Drąsiai galiu teigti, kad mums pavyko aptikti narkotikų prekeivių didmeninį sandėlį. Iš jo prekės būdavo perduodamos gatvės prekeiviams",- taip apie radinį Kauno garaže kalbėjo Policijos departamento narkotikų kontrolės valdybos vyriausiasis komisaras Algis Kvainickas.

Vadybą viename Kauno universitetų studijuojantis devyniolikmetis Vitalijus Tokeris yra Kauno klinikų medikų Igorio ir Tatjanos Tokerių sūnus. Jo senelis - ilgametis "Žalgirio" sporto draugijos pirmininkas Semionas Tokeris, rašo "Lietuvos rytas".

Operatyvininkų duomenimis, šis Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto studentas prekiavo narkotikais urmu: jo klientas buvo asmenys, platinantys šiuos kvaišalus Kauno baruose bei diskotekose. V.Tokeris, operatyvininkų duomenimis, priklauso stambiu mastu kvaišalus platinančiai nusikalstamai grupuotei (oficialiai nepatvirtintais duomenimis - "daktarams"), rašo dienraštis "Kauno diena"

Per šeštadieninę kriminalistų operaciją Kaune pas V.Tokerį pareigūnai rado beveik 15 kilogramų ekstazi tablečių(apie 70 tūkstančių vienetų), 18 tūkstančių LSD dozių, apie 3 kilogramus marihuanos.

Taip pat rasta mažo kalibro šovinių, apie 2 litrus, kaip įtariama, psichotropinių medžiagų gamybai skirto prekursoriaus, pranešė Policijos departamentas.

Per kratas su V.Tokeriu susijusiais asmenimis, pareigūnai rado 6 mm revolverį “Alfa” su šoviniais.

Vienos LSD dozės kaina gatvės prekyboje siekia 40 Lt, “exstazy” tabletė kainuoja maždaug 10-20 Lt. Bendra išimtų galimai narkotinių medžiagų kaina gatvės prekyboje siektų 2 mln. Lt.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.