aA
Jemeno prezidentas Ali Abdullah Salehas, kuris kitą mėnesį turi atsistatydinti, šeštadienį atvyko į Jungtines Valstijas politiškai opaus vizito, kurio metu sieks medicininio gydymo dėl sužeidimų, patirtų per bombos sprogimą prezidentūros rūmuose.
Ali Abdullah Salehas
Ali Abdullah Salehas
© AFP/Scanpix

A. A. Salehas į JAV atskrido iš Omano; pakeliui jo lėktuvas buvo sustojęs prisipildyti degalų Stanstedo oro uoste netoli Londono. Iki pat prezidento išvykimo buvo spėliojama, ar jis leisis į šią kelionę ir, jei taip, tai kada.

„Prezidentas Salehas šį vakarą atvyko į JAV trumpalaikio privataus medicininio vizito“, - sakoma Jemeno ambasados Vašingtone atstovo Mohammedo Albashos pareiškime.
Kaip ir pastarosiomis dienomis, kai prezidento planai buvo laikomi paslaptyje, kol kas nepatvirtinta, kur A.A.Salehas nuvyko atskridęs į JAV.

Nors žiniasklaida pranešė, kad A.A.Salehas bus gydomas Niujorko Presbiterijonų ligoninėje, jos atstovė Kathy Robinson AFP sakė: „Šiuo metu prezidentas nėra pacientas“.

Be to, kad A. A. Salehas gavo galimybę siekti medicininės pagalbos, jo išvykimas laikomas žingsniu, padedančiu palengvinti pereinamąjį laikotarpį Jemene, kurį jis valdė tris dešimtmečius.
Po kelis mėnesius Jemene vykusių kruvinų protestų A. A. Salehas lapkritį pagaliau pasirašė valdžios perdavimo susitarimą, kuriuo jo valdymas iš esmės buvo baigtas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.