aA
Nutarę atsisakyti Seimo nario mandato ir neprisiekę keturi išrinkti Seimo nariai jau prarado mandatus. Tai Darbo partijai atstovaujantis Žilvinas Padaiga, Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Europos Parlamento narys liberaldemokratas Rolandas Pavilionis bei pagal Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos sąrašą į Seimą išrinktas Ignalinos rajono meras Bronis Ropė.
A.Zuokas
A.Zuokas
© ELTA
Pirmadienį pirmajame plenariniame posėdyje Seimas pradėjo svarstyti ir jau antradienį po vidurnakčio priėmė nutarimą, kuriuo jie pripažinti netekusiais Seimo nario mandato. Už šį dokumentą balsavo 86 Seimo nariai, prieš - 3, susilaikė 17 parlamentarų.

Dėl svarbių asmeninių aplinkybių negalėjusi prisiekti konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė prisieks vėliau ir tuomet įgaus visus Seimo narės įgaliojimus.

Pagal priimtą Seimo statuto pataisą, Seimo narys turi prisiekti pirmajame naujai išrinkto Seimo posėdyje. Seimo narys, negalintis atvykti į pirmąjį naujai išrinkto Seimo posėdį dėl ypač svarbios pateisinamos priežasties, prisiekia kitame, artimiausiame, Seimo posėdyje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.