aA
Naujajame Seime veiks septynios frakcijos. Kaip pranešta pirmadienį vakariniame Seimo plenariniame posėdyje, Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcijos seniūnas, kaip ir praėjusioje kadencijoje, yra Andrius Kubilius, jo pavaduotojas yra Jurgis Razma.
Lietuvos Seimas, parlamentas, pirmasis Seimo posėdis, parlamentarai, seimūnai
Pirmasis naujojo Seimo posėdis
© DELFI
Liberalų ir centro frakcijos seniūnu išrinktas Algis Čaplikas, jo pavaduotojas yra Saulius Lapėnas.

Liberalų demokratų frakcijai vadovaus Valentinas Mazuronis, jo pavaduotojas - Vytautas Galvonas.

Darbo partijos frakcijos seniūne išrinkta Loreta Graužinienė, jos pirmasis pavaduotojas yra Valentinas Bukauskas, seniūnės pavaduotoja - Dangutė Mikutienė.

Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijai vadovaus Vaclovas Karbauskis, jo pavaduotojas - Vaclovas Stankevičius.

Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos seniūnė yra Kazimira Prunskienė, jos pavaduotoju išrinktas Lietuvos lenkų rinkimų akcijai atstovaujantis Valdemaras Tomaševskis.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijai vadovaus buvęs sveikatos apsaugos ministras Juozas Olekas, jo pavaduotoja tapo Irena Šiaulienė.

Keturios partijos - socialdemokratų, socialliberalų, Darbo partijos bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga naujajame Seime sudarys valdančiąją daugumą. Jų pasirašytą bendradarbiavimo deklaraciją iš Seimo tribūnos perskaitė socialdemokratas Justinas Karosas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.