aA
Teroristinis kovotojų tinklas "al Qaeda" gali įvykdyti teroro aktą Jungtinėse Valstijose, panaudodamas masinio naikinimo ginklus, kurie kontrabanda bus atvežti iš Europos į Meksiką, o iš ten pergabenti į Amerikos teritoriją. Tai praneša JAV žurnalas "Time", gavęs galimybę susipažinti su egiptiečio Sharifo al-Masri, kuris buvo areštuotas rugpjūtį Pakistane, tardymo medžiagos ištraukomis.
Kovotojas su ginklu, ginklas, sprogmenys
© Corbis/Scanpix
Sharifas al-Masri sakė tardytojams, kad planuojama kontrabanda nuvežti cheminių, biologinių, radiologinių ir branduolinių medžiagų į Meksiką, iš kur agentai galėtų jas pergabenti į Ameriką panaudoti teroro išpuoliams.

Pabrėžęs, jog Sharifo al-Masri teigimai nepatvirtinti iš kitų šaltinių, "Time" nurodo, kad aukščiausi JAV valdžios sluoksniai rimtai susirūpino, kai žvalgyba atsiuntė ataskaitą apie buvusio teroristo tardymus.

Jo išdėstytas masinio naikinimo medžiagų pergabenimo per Meksikos ir JAV sieną, kur yra ištobulintų kontrabandos gabenimo maršrutų, scenarijus yra palyginti realistiškas.

"Time" atkreipia dėmesį į JAV teritorinio saugumo sekretoriaus Tomo Ridge'o skubų trumpą vizitą į Meksiką, kur jis apsvarstė, kaip sustiprinti sienos apsaugą ir efektyviau kovoti su kontrabanda. Jau anksčiau amerikiečiai nusprendė nuodugniau tikrinti sieną kertančius sunkvežimius, o meksikiečiai - griežčiau kontroliuoti lakūnų rengimo mokyklas.

Labai didelį Amerikos valdžios susirūpinimą sukėlė incidentas prieš dvi savaites įvykęs netoli San Diego. Tada trys meksikiečiai pagrobė lėktuvą, skirtą trąšoms barstyti. JAV teisėsaugos institucijų atstovas pareiškė nuomonę, kad lėktuvą gali panaudoti teroristai nuodingosioms medžiagoms barstyti. bet kol kas nenustatyta, ar lėktuvo pagrobimas susijęs su terorizmu.

Per JAV prezidento rinkimų kampaniją šalies specialiosios tarnybos ne kartą įspėjo, kad "al Qaeda" gali įvykdyti teroro aktą per partijų konferencijas arba pačią rinkimų dieną. Dabar Teritorinio saugumo departamentas neatmeta galimybės, kad kovotojai pamėgins sužlugdyti prezidento George`o W.Busho inauguraciją, numatytą 2005 metų sausio 20 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.