aA
Praėjusią savaitę kartu su mikroautobusu penkių medžioklinių šunų netekęs Italijos pilietis praėjus kelioms dienoms po vagystės atgavo savo keturkojus pagalbininkus. Du anglų seteriai, du pointeriai ir anglų spanielis narvuose rasti lapkričio 12 d., apie 19 val., Kauno rajone, Giraitės kaime esančiame skverelyje. Juos rado vietiniai vaikai. Jiems ir atiteko šeimininkų pažadėtas 500 eurų atlygis.
ELTA primena, kad du italai daugiau kaip prieš savaitę atvyko medžioti Kauno rajone, Padauguvos girininkijoje esančiuose komerciniuose medžioklės plotuose. Apsistoję Vilkijos seniūnijoje, Padauguvos kaime esančiame medžiotojų namelyje, lapkričio 10 d., apie 7 val. ryto, italų medžiotojai neberado kieme palikto 1997 metais pagaminto mikroautobuso "Mercedes Benz Sprinter".

Automobilio viduje, narvuose, buvo penki medžiokliniai šunys, salone taip pat buvo palikti 300 vienetų 12 kalibro šovinių ir automobilio registracijos dokumentai. Bendras nuostolis įvertintas beveik 44 tūkst. litų. Vienas iš keturkojų įvertintas 2 tūkst. eurų, likusieji - po 500 eurų. Visų penkių šunų vertė - apie 14 tūkst. litų.

Mikroautobusas bei šunys priklauso 49 metų Italijos piliečiui P. R. Pavogtas automobilis kol kas nerastas, įtariamieji vagys taip pat nenustatyti.

Komercines medžiokles organizuojantis Kęstutis Markevičius Eltai minėjo, jog Italijos piliečiai Padauguvoje medžioja ne pirmus metus. Kurapkų medžioklė Lietuvoje turėjo trukti apie savaitę, tačiau vagystė sugadino įpusėjusią viešnagę.

Svečiai neskubėjo važiuoti namo neatgavę savo keturkojų. Sumokėję vaikams radybas, italai išvyko. Juos kartu su šunimis mikroautobusu parvežė į Lietuvą atvykusi vieno iš medžiotojų žmona. Pasak K. Markevičiaus, vagystė neišbaidė minėtų italų, ateityje jie žadėjo dar sugrįžti į Lietuvą pamedžioti.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.