aA
Rusijos liberalų-demokratų partijos (RLDP) lyderis ir politikos veteranas Vladimiras Žirinovskis penktadienį, kalbėdamas Valstybės Dūmoje, paragino pakeisti šalies Konstituciją bei pažadėjo „Vieningajai Rusijai“ „perlaužti stuburą“. Jo kalba tiesiogiai buvo transliuojama televizijos kanalu „Rosija-24“.
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis
© AP/Scanpix

Savo ganėtinai ekstravagantiškame pasisakyme V. Žirinovskis negailėjo kritikos Centrinei rinkimų komisijai (CRK) ir jėgos struktūrų bei vyriausybės atstovams, kurie tuo metu buvo posėdžių salėje.

„Jūs nupirksite visą šalį, tačiau ji sprogs, - pranašavo politikas. - (…) Jūs prisikalbėsite čia iki to, kad mes būsime priversti jus ne tik demaskuoti, bet ir areštuoti, kartu su jūsų jėgos struktūromis ir jūsų CRK“, - įspėjo politikas.

Anot jo, dabartinės Rusijos vadovybės bei „Vieningosios Rusijos“ laukia tokia pati pabaiga, kaip savu laiku „bolševikų partijos“, kitaip tariant SSSR Komunistų partijos. V. Žirinovskis atvirai pagrasino į Maskvos gatves išvesti savo šalininkus. Jis pabrėžė, kad jeigu RLDP, „Sąžiningos Rusijos“ ir Rusijos komunistų partijos atstovai vasario 4 dieną Maskvoje prisijungs prie mitinguojančiųjų, „tai vasario 5 dieną iš jūsų („Vieningosios Rusijos“ - DELFI) nieko neliks“.

V. Žirinovskis „Vieningajai Rusijai“ ir CRK nepagailėjo priekaištų dėl to, kad jie „rinkimuose pavogė balsus“. Anot jo, armija ne jų pusėje, o iš dešimties policininkų septyni pasirengę pereiti į liaudies pusę.

„Jeigu dabar išeina šimtas tūkstančių, taip po penkerių ar šešerių metų išeis milijonai, ir niekas jums nepadės. Nepadės ir policija, ji bus mūsų pusėje. Visa armija bus mūsų pusėje. Kas su jumis liks? Su jumis neliks niekas, tad jūs turite mus čia (Dūmoje – DELFI) mažiau dirginti. Jeigu mes vasario 4 dieną kartu išeisime į Bolotnaja aikštę, jums jau vasario 5 dieną ateis galas. Ir mes sutrukdysime jūsų rinkimus kovo mėnesį“, - audringai gestikuliuodamas aiškino RLDP lyderis.

Rusijos politikos veteranas džiaugėsi pagaliau kai ką supratęs: „Dėkui Dievui, virš Rusijos pateka saulė. Mes jums visiems perlaušime stuburą, ne dabar, taip po dviejų ar trejų metų. Todėl nustokite falsifikuoti“.

Komentuodamas V. Žirinovskio pasisakymą garsus tinklaraštininkas Aleksejus Navalnas sakė: „Juokas juoku, tačiau vienos iš Valstybės Dūmos frakcijų lyderis, už kurį balsavo keli milijonai žmonių, posėdyje dalyvaujant CRK vadovui, Vidaus reikalų ministerijos vadovui, Rusijos tardymo komiteto vadui bei generaliniam prokurorui, jiems visiems ir susirinkusiems „Vieningosios Rusijos“ atstovams sako: „Gyventojai jūsų nekenčia, spjauna jums į veidą, jus visus reikia suimti“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.