aA
Nori būt švarus? Apderk kitą! Toks galėtų būti daugelio opozicinių partijų šūkis būsimuose Seimo rinkimuose.
Vitas Matuzas
Vitas Matuzas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Joms nereikia jokios darbų programos, nereikia veiksmų plano. Tik kuo garsiau ir kvailiau keikti premjerą, ministrus, na, ir Seimo pirmininkę, kurios autoritetas drasko akis.

O jei dergimas duos naudos milijonieriams, dar geriau. Svarbiausia viską susukti taip, kad žmogus nesuprastų.

Na, sakykit, ar kalta I. Degutienė, kad turi suaugusį sūnų, kuris nemina darbo biržos durų ir juolab neskirsto valstybės pinigų klastodamas dokumentus kokioje nors mokėjimo agentūroje?

Opozicija neabejoja, kad kalta. Kam rūpi detalės? Viešai apkaltinkim, o tada žiūrėsim.

Ar kaltas Seimo pirmininkės sūnus, kad bankrutavęs bankas baigė kokią nors operaciją tada kai baigė, o ne tada, kai opozicionierių įsivaizdavimu, galėjo baigti?

Taip, kaltas, sako opozicijos lyderiai. Vėlgi kam rūpi detalės? Apderkim, po to pažiūrėsim.

Į absurdiškus kaltinimus neatsako? Kaltas. Atsako ir pateikia visą informaciją, taip pat kaltas. Kaltas, kaltas, kaltas. Kam reikalinga tiesa, kai yra žiniasklaida?

Kadangi „Snoro“ tema šiuo metu yra „karšta“, tai duokim peno žurnalistams. O jeigu šie ko nors nesusigaudys, tai gal ir kokią „maklę“ prasuksim.

Tik tokiu žodžiu galima būtų apibūdinti opozicijos pastangas visų mokesčių mokėtojų sąskaita padengti galimus milijoninių indėlininkų nuostolius.

Įstatymas aiškiai sako, kokia eile bankrutavus bankui turi būti tenkinami kreditorių reikalavimai. Tačiau ką daryti, kai norisi eilėje pakilti aukščiau, būti geresniu nei visi mirtingieji?

Geriausia tokiu atveju kreiptis į opoziciją, kad ši iškeptų eilinį kreipimąsi į Konstitucinį teismą. Tai kieno interesus ten ginsite, opozicionieriai – visų mokesčių mokėtojų ar tik kai kurių užsienio milijonierių?

Žinau, kad rinkėjai atskiria pelus nuo grūdų. Per rinkimus bus įvertinti kvaili kaltinimai bei juodinimai kaip ir nepopuliarūs, bet svarbūs darbai, leidę atsigauti po ekonominės krizės (už gražias akis Pasaulio lyderio apdovanojimai premjerams neskiriami).