aA
Šiaurės Graikijoje policija sulaikė vieną kaimo šventiką ir cerkvės seniūną, kurie, kaip įtariama, presbiterijoje ieškojo lobio, praneša „The Independent“ tinklalapis.
Graikų šventikas
© Reuters/Scanpix

Policijos pranešime penktadienį rašoma, jog kaimo gyventojai ketvirtadienio vakarą pasiskundė dėl triukšmingų gręžimo garsų, kurie sklido iš cerkvės Fiskoje netoli Kilkio, esančio apie 50 km į šiaurę nuo Salonikų.

Pareigūnai 150 metų senumo Pranašo Elijo cerkvės presbiterijoje aptiko maždaug 2 metrų pločio skylę, kuri buvo padaryta pneumatiniu grąžtu. Šiuo metu policija ieško dar keturių asmenų, kurie, kaip manoma, prisidėjo prie nelegalaus gręžimo.

Neteisėtos lobių paieškos itin suintensyvėjo, kai Graikiją ištiko finansinė krizė. Pastaraisiais mėnesiais policija sulaikė nemažai lobių ieškotojų, daugiausia šalies šiaurėje, ir aptiko kelis tunelius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.