aA
Jonavos rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus Jonavos rajono savivaldybėje. Teismas patvirtino Kauno apygardos prokuratūros prokurorų pateiktus kaltinimus buvusiam Jonavos rajono savivaldybės tarybos nariui Žygimantui Žalnerauskui bei Jonavoje veikiančios uždarosios akcinės bendrovės buvusiam direktoriui K. S.
Jonavos politikui pateiktus kaltinimus patvirtino teismas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Teismas nustatė, kad Ž. Žalnerauskas, būdamas Jonavos rajono savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijos nariu, vykstant stomatologinės medicininės įrangos pirkimams, pats parinko galimus tiekėjus, atliko nusikalstamus veiksmus, siekdamas, kad jo draugo įmonė būtų pripažinta konkurso nugalėtoja. Išaiškinta, kad Ž. Žalnerauskas pats už šią įmonę rinko dokumentus vešiesiems pirkimams, sugalvojo pirkimo kainą ir pateikė juos komisijai.

Padedamas K. S., klastojo dokumentus ir pateikė juos Viešųjų pirkimų komisijai, kuri Ž. Ž. proteguojamą uždarąją akcinę bendrovę pripažino konkurso nugalėtoja. Po kurio laiko Ž. Žalnerauskas su K. S. už konkursą nugalėjusią įmonę surado ir nupirko medicininę įrangą, kurią savivaldybei pardavė kelisskyt brangiau: pirko už beveik 7 tūkst. litų, pardavė − beveik už 24 tūkst. litų.

Tesimas už piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą Ž. Žalnerauskui skyrė dvejų metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, K. S. už padėjimą piktnaudžiauti ir dokumento suklastojimą − aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Abiems nuteistiesiems bausmės vykdymas atidėtas.

Šis nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.