aA
Garsus Rusijos TV žurnalistas, laidų vedėjas Vladimiras Pozneris pareiškė, jog Rusija pasielgtų išmintingiau, jei pripažintų Baltijos šalių okupaciją klaida, informuoja DELFI.ee. „Apskritai, norint normalizuoti santykius, iniciatyvą turėtų parodyti Rusija“, – įsitikinęs V. Pozneris.
V.Pozneris: Rusija elgiasi neprotingai, nepripažindama Baltijos šalių okupacijos savo klaida
© A.Didžgalvio nuotr.

Į klausimą, ar Baltijos valstybės tebėra Rusijos interesų srityje, V. Pozneris atsakė: „Geopolitiškai, žinoma, taip! Juk Rusijos valstybė su jomis ribojasi. Yra ir ekonominis interesas, susijęs su naftos ir dujų eksportu. Kitas klausimas, – pabrėžiu – tai tik mano nuomonė, – Rusijos valdžia labai nesumaniai vysto santykius su Baltijos šalimis. Atkaklus Rusijos nenoras suprasti ir pripažinti savo klaidas – labai neprotingas. Kodėl negalima pasakyti: „Taip, okupacija buvo mūsų klaida, mes dėl to gailimės.“ Juk tai keičia santykius. O Rusija galvoja – atsiprašė vieną kartą, ir pakaks.“

V. Poznerio teigimu, nėra išskirtinių instrumentų, su kuriais Rusija galėtų padaryti įtakos padėčiai Baltijos valstybės.

„Manau, kad išskirtinių variklių nėra, nes Baltijos šalys yra Europos namų gyventojos, ir bet kokiu atveju tai jaučia. Be to, jūsų valstybės yra ir JAV interesų sferoje, priklauso NATO. Kokiais būdais galima paveikti? Vėl kažką sugriežtinti? Juk tai visiškai beprasmiška. Apskritai, norint normalizuoti santykius, iniciatyvą turi parodyti Rusija. Bent jau todėl, kad ji šitokia didžiulė. Man rodos, būtent didelei valstybei dera būti lankstesnei santykiuose su savo mažomis kaimynėmis.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.