aA
Praėjusią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sulaikytą „Kauno komunalinio ir butų ūkio" vadovą Tomą Pilvinį keičia Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT) dirbęs Virginijus Tamošiūnas, rašo „Kauno diena".
Tomas Pilvinis
Tomas Pilvinis
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

V.Tamošiūno kandidatūra apsvarstyta pirmadienį vykusiame „Kauno komunalinio ir butų ūkio" valdybos posėdyje. Jis buvo vienintelis kandidatas.

„Tai buvo ekstra atvejis, todėl pritarėme vienintelei kandidatūrai. Po tų visų skandalų norėjome, kad tai būtų žmogus iš šalies", - sakė „Kauno komunalinio ir butų ūkio" valdybos pirmininkas Tomas Svilpauskas.

V.Tamošiūnas yra dirbęs FNTT. Tarnybą paliko išeidamas į pensiją. Buvęs pareigūnas savivaldybės kontroliuojamos bendrovės generalinio direktoriaus kėdėje keičia praėjusią savaitę STT sulaikytą T.Pilvinį.

Socialdemokratas į laisvę paleistas po dviejų parų, tačiau turėjo pasižadėti niekur neišvykti ir nuo pareigų buvo nušalintas trims mėnesiams. Pats T.Pilvinis „Kauno komunalinio ir butų ūkio" valdybai pateikė prašymą dėl atleidimo iš darbo.

Kartu su T.Pilviniu praėjusią savaitę buvo sulaikyti ir buvęs vicemeras socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas bei savivaldybės įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės" vadovas Algimantas Puidokas.. Jie buvo suimti mėnesiui.

Pasak STT pranešimo, šie trys asmenys sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.