aA
Prieš dvi savaites katastrofą patyrusio kruizinio laivo „Costa Concordia“ kapitono žmona įsitikinusi, kad visi, kas tada saugiai buvo krante, neturi teisės teisti šiuo metu iš visų pusių puolamo jos vyro, skelbia telegraph.co.uk.
Fabiola Russo
Fabiola Russo
© Reuters/Scanpix

Kapitono Francesco Schettino, kuriam gresia kaltinimai dėl netyčinio nužudymo bei laivo palikimo, sutuoktinė Fabiola Russo įsitikinusi, kad piešiamas jos vyro, kaip „Kapitono Bailio“ portretas yra baisiai neteisingas.

„Valdyti laivą teko jūroje, o teisia buvę krante“, - sakė F. Russo Italijos savaitiniam žurnalui „Oggi“.

Moteris tvirtina, kad kartu su vyru daug laiko praleido melsdamiesi už nelaimės aukas. „Aš taip pat meldžiuosi už aukas, nes mes labai gerai žinome, kas yra skausmas. Francesco taip pat meldžiasi – mūsų tikėjimas yra vienas iš tų dalykų, kurie mus sieja“, - atviravo sutuoktinė, kuri primygtinai tvirtina, kad jos vyras buvo puikus kapitonas, o jo ekipažas vadino jį „maestro“.

Žmonos liudijimai pasirodė tuo metu, kai F. Schettino sulaukė kaltinimų mėginimu sukurpti istoriją, kuri padėtų užmaskuoti jo kaltumą. Esą kapitonas bandė įtikinti kompanijos „Costa Cruises“, kuriais priklauso prabangus laivas „Costa Concordia“, pareigūną pranešti, kad nelaimės priežastimi tapo variklio gedimas.

Nelaimė įvyko sausio 13 dieną, kai laineris „Costa Concordia“ priartėjęs pernelyg arti Džilijo salos, užplaukė ant povandeninio rifo. Tai pareikalavo mažiausiai šešiolikos gyvybių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.