aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus, kuriais kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl penkių Kauno teisėjų atleidimo.
D.Grybauskaitė kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl penkių Kauno teisėjų atleidimo
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Almantą Lisauską iš pareigų siūloma atleisti dėl teisėjo vardo pažeminimo. Įtariama, kad teisėjas pažeidė teisingumo, nešališkumo ir nepriklausomumo principus, darydamas įtaką muitinės pareigūnams ir savo kolegai.


Almantas Lisauskas
Almantas Lisauskas
© NTA

Kauno apygardos administracinio teismo teisėjas ir šio teismo pirmininko pavaduotojas Kęstutis Gudynas, Kauno miesto apylinkės teismo teisėjai Rimantas Bučma, Valdonė Račiūnienė ir Gerutis Varanavičius iš pareigų traukiasi savo noru.

DELFI šaltinių teigimu, atsistatydinimo pareiškimus teisėjai parašė po STT atlikto slapto tyrimo – kadangi pareigūnai nustatė, kad teisėjų atlikti veiksmai negali būti vertinami kaip nusikaltimai ir buvo atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, visa pareigūnų medžiaga buvo perduota Teisėjų tarybos ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkui Gintarui Kryževičiui.

Pareigūnai nustatė, kad apylinkės teismo teisėjai neoficialiuose pokalbiuose prašė savo kolegų, nagrinėjusių administracinių teisės pažeidimų bylas, griežtai nebausti jų draugų bei pažįstamų. Tokią informaciją yra užfiksavę STT agentai, telekomunikacinėmis priemonėmis atlikę operatyvinį tyrimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.