aA
Izraelio Aukščiausiasis Teismas paliko galioti kaltinamąjį nuosprendį arabų kilmės piliečiui už intymius santykius su žyde. Vyras pamelavo merginai, kad yra žydas. Sužinojusi tiesą, ji pasijuto išžaginta, ir Temidė stojo į jos pusę, rašo newsru.com.
Izraelyje žydu apsimetęs arabas, santykiavęs su žyde, pasodintas už išžaginimą
© Shutterstock nuotr.

Iš pradžių Sabarą Kashurą nuteisė kalėti 1,5 metų, vėliau aukštesnės instancijos teismas sumažino bausmę iki devynių mėnesių kalėjimo.

Kaip rašoma kuriozinio atvejo bylos medžiagoje, 2008 m. Jeruzalėje gyvenantis arabas susipažino su mergina. Jis jai pareiškė, kad yra žydas, vardu Dudu. Tik po intymių santykių mergina sužinojo, kad jos partneris – arabas. Apgauta žydė pateikė policijai skundą, kuriame apkaltino S. Kashurą seksualiniu išniekinimu.

2010 m liepą Jeruzalės apygardos teismas konstatavo, kad vyriškis jėgos nepanaudojo, tačiau vis tiek pripažino kaltu. Teismas taip pat pripažino, kad mergina nebūtų turėjusi intymių santykių, jei būtų žinojusi, kad partneris – arabas.

S. Kashuras prisipažino kaltas dėl išžaginimo, bet paskelbus nuosprendį, kreipėsi į Izraelio Aukščiausiąjį Teismą. Jis pasiteisino apsimetęs žydu, norėdamas suvilioti merginą.

Teisiamojo advokatai sako, kad kliento poelgį reikėtų traktuoti, kaip sukčiavimą, o ne išžaginimą. Jie taip pat pabrėžė, kad intymus kontaktas įvyko praėjus vos kelioms minutėms po pažinties.

Naujame Aukščiausiojo Teismo nuosprendyje rašoma, kad išžaginimas netipinis. Teismas pripažino, kad kaltinamasis nelinkęs į prievartą. Atsižvelgta ir į kalėjimo darbuotojų ataskaitą, kurioje rašoma, kad S. Kashuras siekia vėl tapti visateisiu visuomenės nariu.

Visgi teisėjai nesuabejojo, kad teisiamojo veiksmai traktuotini kaip išžaginimas. Verdikte rašoma, kad teismas negali skirti lygtinio paleidimo bausmės, nes S. Kashuras anksčiau prisipažino kaltas dėl išžaginimo.

Teisiamasis greitai pradės atlikinėti bausmę. Tyrimo metu už grotų praleisti du mėnesiai bus įskaičiuoti į bausmės laiką.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.