aA
Didelis dėmesys skiriamas kompiuterių įsibrovėliams, patenkantiems į kompiuterius internetu iš išorės, tačiau saugumo analitikai teigia, kad tikrasis pavojus tyko prie pačių kompiuterių. “Ensure Technologies”, šiuo metu užsiimanti bevielės apsaugos sistemų kūrimu, ruošia naują automatizuotą ir efektyvesnį apsaugos būdą.
Įvedus savo slaptažodį prie asmeninio kompiuterio gali prieiti kiekvienas, kai tik šeimininkas nuo jo atsitraukia. Net ir tokie įrenginiai, kaip pirštų atspaudų skeneriai, visvien prileidžia svetimuosius prie kompiuterio tada, kuomet jūs jau esate prisijungę ir nors trumpam nuėję nuo kompiuterio.

“Ensure Technologies” beveik prieš metus pristatė “XyLoc” sistemą – bevielių įrenginių komplektą, su kuriuo bus galima išvengti ankščiau minėtų pavojų. Sistema naudoja mažą siųstuvėlį, kurį galima prisisegti prie diržo. Jis automatiškai identifikuos šeimininką ir vos prisiartinus automatiškai atrakins kompiuterį.

Kiekvienas “XyLoc” sistemos raktas naudoja unikalų 32 bitų kodą ir susisiekia ypač mažai elektros naudojančiais įrenginiais, kurie dirba 900 MHz dažnio radijo bangomis. “XyLoc” sistema yra suderinama su “Windows 95/98” NT ir “Windows2000” sistemomis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.