aA
Sostinės tarybos sprendimas panaikinti 16 miesto seniūnijų stabdomas. To ėmėsi Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje funkcijas laikinai atliekanti Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė.
Vyriausybės atstovė stabdo Vilniaus seniūnijų naikinimą
© DELFI / Valdas Kopūstas

Vyriausybės atstovės biuras pranešė, jog sostinės tarybos sprendimo galiojimas sustabdytas „nustačius galimai pažeistą viešąjį interesą“.

R. Noreikienės nuomone, taryba seniūnijas panaikino neatsiklaususi gyventojų nuomonės, o tai traktuotina kaip įstatymo pažeidimas.

„Vyriausybės atstovės nuomone, prieš priimant savivaldybės tarybai sprendimą dėl seniūnijų panaikinimo buvo privaloma įvykdyti Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme numatytas gyventojų nuomonės įvertinimo procedūras, kurios turėjo būti vykdomos pagal Vietos savivaldos įstatyme reglamentuotas gyventojų apklausos nuostatas. Tokių procedūros neatlikimas grubiai pažeidė ne tik Vietos savivaldos įstatymo (...) imperatyvią nuostatą, kad savivaldybės taryba gali priimti sprendimus dėl seniūnijų panaikinimo, jų skaičiaus nustatymo ir pan. tik įvertinus
gyventojų nuomonę, bet ir gyventojų teises į nuomonės pareiškimą“, - teigiama Vyriausybės atstovės pranešime.

Potvarkis dėl savivaldybės tarybos sprendimo sustabdymo galios tol, kol Vilniaus miesto savivaldybės taryba, atsižvelgdama į Vyriausybės atstovo teikimą, pati panaikins sustabdytą sprendimą arba kol atitinkamos kompetencijos teismas nuspręs dėl pareiškimo ar ieškinio užtikrinimo priemonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.