aA
Stephenas Kingas, šiuo metu išleidęs jau antrąją internetinės novelės dalį, tikisi, kad sekančios dalys bus ilgesnės ir brangesnės.
Jis taip pat galvoja apie ištikimuosius skaitytojus, planuodamas padovanoti jiems paskutiniąją “The Plant” dalį nemokamai. Pirmosios dvi dalys taip pat buvo pateikiamos sąlyginai nemokamai, tikintis nors 1 JAV dolerio savanoriško užmokesčio.

Apie 76 proc. skaitytojų, kurie parsisiuntė novelės dalis, sumokėjo už jas truputėlį daugiau nei S.Kingas manė reikėsią serijos tęsimui užtikrinti. Tačiau autorius nerimauja, kad susidomėjimas “The Plant” – serijine novele apie vampyrišką vynuogę – gali laikui bėgant išblėsti, praneša S.Kingo padėjėja Marsha DeFilippo.

Jis gali parašyti 35 tūkst. žodžių ilgumo dalis ir imti po 2,5 JAV dolerio (10 litų) už kiekvieną, teigė M.DeFilippo. Pirmoji dalis buvo 5 tūkst. žodžių apimties. Antroji dalis pasirodė prieš kelias dienas.

S.Kingo fanai, bijodami, kad autorius nustos rašyti, padengdavo nesusimokėjusiųjų skaitytojų dalį.

“Amazon.com”, organizuojanti apmokėjimą už S.Kingo noveles, nepateikė konkrečių skaičių apie tai, kiek skaitytojų užsisakė S.Kingo darbą. Tačiau “Amazon” kompanijos vadovas Alanas Caplanas teigė, kad dalis skaitytojų mokėjo po 2, 10 ar net 20 JAV dolerių už egzempliorių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.