aA
Anykščių rajono Andrioniškio Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebonas 50 metų Virginijus Taučkėla nesilaiko dešimties Dievo įsakymų ir padarė nuodėmę: iš prekybos centro „Maxima“ pavogė penkias plyteles šokolado „Karūna“ už 15,95 Lt.
Virginijus Taučkėla
Virginijus Taučkėla
© anyksta.lt nuotr.

Kunigas V. Taučkėla nuodėmingu tapo šių metų sausio 5 dieną apie 11.30 val., kai Anykščiuose, prekybos centre „Maxima“ praėjo pro kasas nesusimokėjęs už šokoladą. Tai pastebėjo parduotuvės apsaugos darbuotoja.

Iškviesti policijos pareigūnai klebonui V. Taučkėlai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą ir bylą perdavė nagrinėti Anykščių rajono apylinkės teismui.

Nagrinėjant V. Taučkėlos administracinę bylą, pats kunigas teismo posėdyje nedalyvavo ir prašė priimti sprendimą už akių. Andrioniškio klebonas dėl padaryto pažeidimo, kaip rašoma teismo nutarime, prisipažino ir gailėjosi. V. Taučkėla paaiškino, kad „Maximoje“ pirko daug produktų, nepastebimai šokoladus įsidėjo į rankinę, prie kasos pamiršo, kad šokoladai rankinėje, ir praėjo pro kasas už juos nesusimokėjęs...

Anykščių rajono apylinkės teismas kunigui V. Taučkėlai skyrė 300 Lt baudą.
Su kunigu V. Taučkėla žurnalistui pakalbėti nepavyko, nes jis neatsiliepia į skambučius.

„Anykšta”