aA
Maskva sutiktų, kad Rusijoje vyktų derybos tarp Sirijos valdžios ir opozicijos siekiant užbaigti šalyje besitęsiantį smurtą, per kurį, pasak Jungtinių Tautų (JT), žuvo daugiau kaip 5 tūkst. žmonių.
Maskva siūlo Sirijos konfliktą spręsti Rusijoje
© A.Didžgalvio nuotr.

"Dėl derybų susitikimo vietos mes pritartume abiem pusėms tinkančiam sprendimui, - sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. - Jeigu opozicija nenori vykti į Damaską, tada tai gali būti Kairas - Arabų Lygos būstinė, Turkija ar Rusija".

Rusija per visą daugiau nei dešimt mėnesių vykstantį sukilimą prieš režimą buvo viena lojaliausių Sirijos prezidento Basharo al-Assado rėmėjų.

"Rusija ir Sirija džiaugiasi ilgalaikiais, tvirtais ryšiais, kurie stiprėja kiekvienai metais, - per spaudos konferenciją Maskvoje sakė naujasis Sirijos ambasadorius Rusijoje Riyada Khaddada. - Sirija nežengia nė vieno žingsnio į tarptautinę areną, nepasitarusi su Rusijos partneriais".

Ambasadorius taip pat padėkojo Rusijai už tai, jog ji atsisakė "tylėti dėl Vakarų išnaudojamos JT Saugumo Tarybos" ir sukritikavo tarptautinę žiniasklaidą dėl apie Siriją skelbiamo "melo ir apgaulės".

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.