aA
Verslininkas Michailas Prochorovas įregistruotas Centrinėje rinkimų komisijoje kandidatu į Rusijos prezidentus ir tapo penktuoju pretendentu į aukščiausią valstybės postą.
Michailas Prochorovas
Michailas Prochorovas
© RIA/Scanpix

Kaip praneša "Interfax" korespondentas, nutarimas įregistruoti M.Prochorovą priimtas trečiadienį Centrinės rinkimų komisijos posėdyje.

Balsuojant šiuo klausimu vienas CRK narys susilaikė, visi kiti balsavo "už".

Patikrinus 400 tūkst. parašų lapų, kuriuos pateikė M.Prochorovas, netikrais ir negaliojančiais buvo pripažinti 17 tūkst. 527, arba 4,38 proc., o leidžiami 5 proc..

M.Prochorovas šiuo metu yra pelno nesiekiančios bendrovė "Gruppa ONEKSIM" prezidentas.

Anksčiau Rusijos CRK įregistravo kandidatais į prezidentus parlamento partijų atstovus : Rusijos premjerą Vladimirą Putiną ("Vieningoji Rusija"), Genadijų Ziuganovą (RFKP), Sergejų Mironovą ("Teisingoji Rusija"), ir Vladimirą Žirinovskį (RLDP).

"Jabloko" atstovą Grigorijų Javlinskį ir Irkutsko srities gubernatorių Dmitrijų Mezencevą bus atsisakyta įregistruoti kandidatais, nes CRK rado tarp jų pateiktų parašų netikrų kur kas daugiau nei nustatyta leistina riba.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.