aA
Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras Ernestas Armalas apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kelmės rajono gyventojas kaltinamas itin žiauriu nužudymu.
Baigtas itin žiaurios žmogžudystės tyrimas
© A.Stackevič nuotr.

Kelmės rajono policijos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2011 m. kovo 10 d., Kelmės rajone, Pašiaušės kaime esančiame gyvenamajame name 56 metų S. D., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tarpusavio konflikto su nukentėjusiuoju metu, kirviu sudavė ne mažiau 17 kartų jam į galvą. Nuo patirtų sužalojimų nukentėjusysis mirė vietoje, praneša Šiaulių apygardos prokuratūros.

Tyrimui vadovavęs prokuroras pažymėjo, kad konfliktą ir dėl jo atsiradusius labai sunkius padarinius galimai nulėmė tai, kad kaltinamasis nusikaltimo padarymo metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Kaltinamasis D. P. buvo sulaikytas kitą dieną po įvykio. Jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Už itin žiaurų žmogaus nužudymą baudžiamasis įstatymas numato griežtas bausmes – laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.