aA
Mažiausiai devyni žmonės žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti, kai Vakarų Indijoje trečiadienį ėmė siautėti vienas autobuso vairuotojas, kuris daužė automobilius ir traiškė pėsčiuosius, pranešė policija.
Indijoje įsisiautėjęs vairuotojas autobusu suvažinėjo 9 žmones
Indijoje įsisiautėjęs vairuotojas autobusu suvažinėjo 9 žmones
© AP/Scanpix

Vairuotojas autobusų parke užgrobė vieną autobusą ir dideliu greičiu nuvažiavo Punos gatvėmis, kuriose tuo metu - rytinio piko valandą - buvo daug žmonių: vaikai ėjo į mokyklas, o tarnautojai - į įstaigas.

"Jis tiesiog sužvėrėjo. Daužė visus kelyje pasirodžiusius automobilius", - vietos televizijai sakė Punos policijos komisarė Meeran Borwankar.

"Piliečiai įsikišo ir tiesiogine prasme svaidė vaikus nuo kelio. Jis buvo toks pavojingas. Galiausiai (policija) jį sulaikė, bet žala buvo milžiniška", - sakė ji.

Vienas pareigūnas policijos nuovadoje sakė, kad žuvo devyni ir buvo sužeisti dar 27 žmonės. Sudaužyta 40 transporto priemonių - autorikšų ir lengvųjų automobilių. "Didžiausia žala padaryta stovėjusiems taksi, privačioms transporto priemonėms, dviračiams ir prekystaliams", - sakė minėtas pareigūnas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Vairuotojas Santoshas Mane dirbo vietos autobusų parke. Jis siautėjo pusę valandos, kol jį, autobusui atsitrenkus į kitą autobusą, sustabdė praeiviai.

"Kad ir kas pasitaikydavo jo kelyje, jis tiesiog taranuodavo", - televizijai NDTV sakė vienas liudininkas.

Kitas liudininkas pasakojo: "Buvau išėjęs pabėgioti, išgirdau triukšmą ir tuoj pat šokau (į šalį), štai kodėl išsigelbėjau. Tai mano antrasis gyvenimas, (nes) jau būčiau miręs".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.