aA
Siekiant kontroliuoti Seimo narių parlamentinių lėšų panaudojimą, Seimo pirmininkė Irena Degutienė siūlo tai reglamentuot specialiu įstatymu.
Irena Degutienė
Irena Degutienė
© DELFI / Valdas Kopūstas

Antradienį žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, jog, nors dauguma parlamentarų nuomoja naujus arba apynaujus automobilius, mokesčių mokėtojams jų remontas atsieina nepigiai. Iš viso per 2011 metus parlamentinei veiklai išleista 3 mln. 317 tūkst. litų.

Seimo Pirmininkė I. Degutienė sako, kad tokius atvejus turėtų išnagrinėti Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

"Kaip kėlė, taip ir kelia todėl, kad, kol mes nereglamentuosime kitaip ir kol nebus, ko gero, priimtas įstatymas, tai visokių tokių po kiekvieno ketvirčio teikiamų ataskaitų atrasime, jei ne vieną kabliuką, tai kitą", - trečiadienio rytą "Žinių radijuje" apie parlamentinių lėšų pagrįstumą naujų automobilių remontui kalbėjo parlamento vadovė.

Skelbiama, kad brangiausiai - 4,4 tūkst. litų - praėjusių metų pabaigoje teko pakloti už liberalcentristo Vinco Babiliaus vairuojamo "VW Touareg" remontą. Galingas automobilis ėmė byrėti, kai praėjusių metų viduryje V. Babilius nustojo jį nuomoti už valdiškas lėšas. Anksčiau kiekvieną ketvirtį už jo nuomą valstybei tekdavo pakloti po 6 tūkst. litų, o dabar tenka mokėti už remontą.

Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys Jonas Ramonas pernai iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų už mašinos remontą ir priežiūrą sumokėjo daugiau kaip 10 tūkst. litų.

Nuo 2009 metų pradžios Seimo nariai privalo atsiskaityti už parlamentinei veiklai skirtas išlaidas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.