aA
Švenčionių merui „darbiečiui“ Vytautui Vigeliui prisiekinėjant, kad į Paryžių skristi atsisakė dėl sutuoktinės ligos, liudininkas, kurio pavardė DELFI redakcijai žinoma, teigia, kad svyrinėjantį V. Vigelį į lėktuvą Varšuva-Paryžius už parankių atvedė du jo kolegos, tačiau prie jų iškart prisistatė uniformuoti pareigūnai, patikrino dokumentus bei paprašė su daiktais palikti lėktuvą.
Vytautas Vigelis
Vytautas Vigelis
© DELFI / Tomas Vinickas

Primenama, kad Švenčionių rajono meras V. Vigelis, savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vadovas Juozas Urbanavičius bei savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas lapkričio pabaigoje vyko į Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacijos organizuotą kelionę į Paryžių, tačiau kelionės tikslo nepasiekė.

Pasak DELFI liudininko, į Paryžių su persėdimu Varšuvoje buvo skrendama ankstų lapkričio 28-osios rytą. Lėktuvo į Paryžių Varšuvos oro uoste teko laukti apie 2 valandas.

„Aš jau sėdėjau lėktuve „Varšuva-Paryžius“, kai lėktuvo salone pasirodė Švenčionių meras. Jis buvo akivaizdžiai išgėręs, nes ėjo, tiksliau kolegų buvo vedamas, už parankių“, - pasakojo pašnekovas, taip pat skridęs į komunalininkų susitikimą Prancūzijos sostinėje.

Anot liudininko, V. Vigeliui, J. Urbanavičiui ir K. Džiaukštui atsisėdus į savo vietas, lėktuve pasirodė uniformuoti pareigūnai, kurie patikrino Švenčionių mero ir J. Urbanavičiaus dokumentus bei paprašė jų su daiktais išlipti iš lėktuvo.

„Mero reakcija, kai buvo paprašyti išlipti: „Na, šito dar nėra buvę!“- pasakojo situaciją regėjęs DELFI pašnekovas.

„Švenčionių savivaldybės atstovams artėjant prie išėjimo staiga pakilo ponas K. Džiaukštas, susirinko savo daiktus ir išlipo paskui savo kolegas, tiksliau – viršininkus. Esu tvirtai įsitikinęs, kad jis tai padarė savo noru, iš solidarumo“, - sakė liudininkas.

Jo teigimu, dėl šio incidento lėktuvas maždaug pusvalandį vėlavo pakilti.

DELFI primena, kad pats Švenčionių rajono meras V. Vigelis aiškina, jog į Paryžių nevyko dėl to, kad iš žmonos Danutės Vigelienės gavo žinią apie skubią operaciją. Pasak politiko, žinią apie operaciją jis gavo belipdamas į lėktuvą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.