aA
Kirgizijoje daugiau kaip vienas tūkstantis kalinių protestuodami užsisiuvo burnas, pranešė antradienį Kirgizijos valstybinė bausmių vykdymo tarnyba (VBVT). "Iki antradienio, sausio 24 dienos, vakaro burnas užsisiuvo jau 1090 kalinių", - pranešė agentūrai "Interfax" VBVT spaudos tarnyba.
Kalėjimas
© Reuters/Scanpix

Žinybos duomenimis, kalinių protesto akcija vyksta jau 10-yje pataisos įstaigų.

Kaliniai reikalauja oficialiai įsteigti kiekvienoje pataisos įstaigoje bent po vieną "atvirą" kamerą, kad jie galėtų laisviau judėti tam tikroje zonoje, primena VBVT.

Anksčiau akcijoje dalyvavo keturių pataisos įstaigų nuteistieji Kirgizijos šiaurėje, bet daugiausiai tų, kurie užsisiuvo burnas, yra Biškeko 1-ajame tardymo izoliatoriuje - 385 žmonės.

"Jeigu nebus įvykdyti pateikiami reikalavimai, kaliniai grasina pasikviesti į akciją savo giminaičius, artimuosius, kad jie taip pat imtų viešai užsisiūti burnas arba rengtų bado streikus ir protesto akcijas prie parlamento ir vyriausybės pastatų", - pranešė VBVT.

Kirgizijoje nuo metų pradžios nusirito specialiojo kontingento maištų ir protestų banga, į tai pataisos sistemos vadovybė reaguoja labai griežtai, jėga nuslopindama masinį nepasitenkinimą. Drauge VBVT pareiškia, kad teisę badauti kaliniai turi, niekas prievarta jų maitinti nesirengia.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.