aA
Antradienio popietę Vilniaus policijai pranešta apie vagystę Lietuvos liaudies partijos (LLP) būstinėje. Iš partijos pirmininkės Kazimiros Prunskienės rankinės pavogta per 30 tūkst. litų.
Kazimira Prunskienė
Kazimira Prunskienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Nusikaltimas įvykdytas LLP būstinėje Vilniuje, A. Stulginskio gatvėje. Apie vagytę policiją 15.51 val. informavo K. Prunskienės padėjėja.

K. Prunskienė DELFI sakė, kad pinigai buvo skirti draudimo įmokai sumokėti. Grįžusi iš pietų, K. Prunskienė būstinėje pasikabino paltą, rankinę paliko ant sekretorės stalo ir nuskubėjo duoti interviu žurnalistams.

Po kurio laiko į kabinetą atėjusi sekretorė profesorei pranešė, kad šios ieško į būstinę užsukęs vyras. Kai sekretorė grįžo prie darbo stalo, K. Prunskienės rankinė buvo prasegta, o jos viduje pasigesta pinigų ir piniginės. K. Prunskienės ieškojęs vyras, kuris laukdamas politikės žadėjo parūkyti, buvo pasišalinęs.

K. Prunskienė pasakojo, kad piniginę per Kalėdas gavo dovanų iš dukros. Rankinėje būta per 30 tūkst. litų, piniginėje - litų ir dolerių, bendra vertė - apie 100 litų.

Po vagystės politikė buvo geros nuotaikos ir teigė, kad nebūtų gaila, jei pavogti pinigai atitektų labdarai.

Įvykio vietoje dirbo policija. Įtariamą vagį užfiksavo vaizdo kameros.

Esą tai buvęs maždaug 50 metų vyras, tamsiaplaukis, žilstelėjęs, apsirengęs ilgoka striuke, turėjęs juodą krepšį.

DELFI primena, kad K. Prunskienė ilgapirščių auka tampa ne pirmą kartą. 2006 m. kovą bandyta apvogti jos butą sostinės Užupio rajone. Tuomet politikę iš miego pažadino dūžtančio stiklo garsas. Pabudusi K. Prunskienė plėšikus išgąsdino ir šie paspruko nieko nepešę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.