aA
Po kompanijos „Atomredmetzoloto“ naujamečio vakarėlio su Patricia Kaas atleistas įmonės pirkimų direktorius. Ši kompanija priklauso valstybinei Rusijos korporacijai „Rosatom“. „Atomredmetzoloto“ prezidento pareigas einančiam Tigranui Chačaturovui pareikštas papeikimas. Be to, įmonės vadovai įpareigoti į biudžetą sugrąžinti linksmybėms išleistus milijonų rublių, skelbia newsru.com.
Patricia Kaas
Patricia Kaas
© Scanpix

Apie tai, kad biudžeto pinigai buvo švaistomi užsienio žvaigždės bei Rusijos pop atlikėjų honorarams, sausio pradžioje pranešė televizijos kanalas „Dožd“. Koncertą vesti turėjo aktoriai Nonna Grišajeva ir Viačeslavas Manučarovas. Programos vinimi buvo įvardyta pasaulinio lygio dainininkė Patricia Kaas, prieš kurios pasirodymą publiką apšildyti patikėta grupėms „Band'Eros“, „Bi-2“, „Zveri“ bei iliuzionistams broliams Safronovams.

Televizijos kanalas išsiaiškino, kad už visus atlikėjų pasirodymus korporacija planavo sumokėti 15 milijonų rublių, tačiau „vakarėlis ne visai nusisekė“ ir buvo išleista „tik“ 12,5 milijono.

Po šio televizijos pranešimo įmonėje „Atomredmetzoloto“ buvo atliktas patikrinimas, po kurio jos vadovai buvo nubausti. Apie tai savo tinklaraštyje pranešė Rusijos premjero pavaduotojas Dmitrijus Rogozinas.

„Mano nurodymu „Rosatom“ atliko vidaus patikrinimą. Informacija pasitvirtino iš dalies“, - rašė D. Rogozinas. Per patikrinimą nustatyta, kad P. Kaas pasirodymas buvo skirtas „ne tiek Naujiesiems metams, kiek įmonės įsikūrimo dvidešimtmečiui“. Vis dėlto valstybinė kompanija pripažino, kad iš šis faktas nepateisina tokių nepagrįstų išlaidų.

D. Rogozinas tvirtina, kad „Atomredmetzoloto“ vadovams įmonės šventės išlaidas teko padengti savomis lėšomis. „Kadangi kompanijoje yra dvylika vadovų, visiems jiems teko sumokėti maždaug apie milijoną. Tokia štai maloni naujiena“, - pranešė tas pats televizijos kanalas „Dožd“.

Vicepremjeras patvirtino, kad laikinai „Atomredmetzoloto“ prezidento pareigas einančiam T.Chačaturovui pareikštas papeikimas, o pirkimų direktorius atleistas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.