aA
Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, 0.13 val. Kėdainiuose, Gedimino gatvėje, policijos reikalavimui sustoti nepakluso „BMW 316“ vairuotojas. Jis staiga pasuko į dešinę pusę ir taranavo jį stabdančių patrulių automobilį „Škoda Octavia“ su įjungtais švyturėliais. Tarnybinis automobilis nuo smūgio apsisuko ir nuvažiavo nuo kelio. BMW dideliu greičiu nuvažiavo.
Kėdainiuose girtas BMW vairuotojas sprukdamas tyčia taranavo du policijos automobilius
© DELFI / Tomas Vinickas

Bet netrukus jį ėmė stabdyti kitas policijos ekipažas. BMW trenkėsi ir į šitą mašiną („VW Caddy“), bet tai persekiotojų nesustabdė.

Pelėdnagių kaime, kelio žiede, BMW pasuko atgal į Kėdainius. Persekiojant, Kauno gatvėje, patrulis panaudojo tarnybinį ginklą - po trijų įspėjamųjų šūvių į orą, peršovė dvi automobilio padangas. J. Basanavičiaus ir Birutės gatvių sankryžoje BMW dėl subliuškusių padangų išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir, atsitrenkęs į šaligatvio bortelį, sustojo.

Vairuotojas iššoko iš mašinos ir bandė bėgti, bet buvo sulaikytas. Vyras priešinosi, todėl buvo surakintas antrankiais. 0.30 val. jis buvo pristatytas į komisariatą. Paaiškėjo, kad tai 30-metis Dotnuvos miestelio gyventojas, į Kėdainių rajoną iš Naujosios Akmenės atsikraustęs prieš metus. Jam nustatytas vidutinis girtumas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai, vairuotojas uždarytas į areštinę. Policijos duomenimis, jis anksčiau neteistas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.