aA
Nuteisti alytiškiai būsimasis pedagogas ir ką tik dailiųjų amatų mokyklą baigęs juvelyras. Jie aerozoliniais dažais apipurškė Alytaus šaulių namus ir Valstybės saugumo departamento pastatą, rašo „Lietuvos rytas“.
Nuteistieji grafitininkai
Nuteistieji grafitininkai
© "Alytaus naujienų" nuotr.

Rugsėjo 24-osios naktį policijos pareigūnus į pagalbą pasikvietė Valstybės saugumo departamento Alytaus teritorinio padalinio budėtojas, pastebėjęs vaizdo kameros užfiksuotą vyrą, ant pastato sienos purškiantį dažus.

Neblaivūs jauni vyrai, sugalvoję tokią naktinę pramogą, pirmiausia subjaurojo šalia saugumiečių pastato esančių Alytaus šaulių namų sienas.
Čia jų niekas nepastebėjo, todėl abu alytiškiai patraukė prie kito pastato.

Vieno iš sulaikytųjų mobiliojo ryšio telefone buvo rasta daug grafičių nuotraukų. Už įžūlius, piktavališkus ir vandališkus veiksmus teismas apribojo grafitininkų laisvę: vienam devyniems mėnesiams, kitam - pusmečiui. Už sugadintą svetimą turtą jo savininkams – šauliams ir saugumiečiams – grafitininkai privalės atlyginti beveik 4000 litų žalą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.