aA
Kaip antradienį iš Briuselio telefonu "Interfax" pranešė šaltinis Aljanso būstinėje, NATO šalys pasiūlė pagalbą "labai greitai, praktiškai iš karto, kai sužinojo apie povandeninio laivo katastrofą, tačiau iš pradžių Rusija pagalbos atsisakė ir priėmė ją tik po kurio laiko".

Pasak šaltinio, "nuo Vakarų pasiūlymo ir jo priėmimo praėjo maždaug 2-3 dienos".

Šaltinis sakė, kad NATO neketina kritikuoti Rusijos veiksmų, bet pabrėžė, jog "Vakarų šalių įrengimai labai geri, ir buvo pasirengta panaudoti juos nedelsiant".

Į klausimą, ar NATO pasirengusi pasiūlyti pagalbą vykdant jūreivių kūnų ir povandeninio laivo iškėlimo operaciją, šaltinis pranešė, kad Aljansas "dar nepriėmė sprendimo šiuo klausimu". Pasak jo, NATO "šiuo metu nesiima jokių įsipareigojimų".

"Viena - padėti gelbėti tuos, kuriuos ištiko nelaimė. Tai - tai garbės reikalas. Kas kita, kai kalbama apie kūnų ar laivo iškėlimą. Šiuo atveju iškyla atsakomybės bei operacijos finansavimo klausimai", paaiškino šaltinis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.