aA
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© "Lietuvos žinios"
Vakar Liberalų sąjungos pirmininkas, Vilniaus meras Rolandas Paksas, lydimas savivaldybės Sveikatos ir socialinės apsaugos departamento direktoriaus Kęstučio itaro, lankėsi sostinės valgykloje, kurioje pietauja socialiai remtini vilniečiai.

Nustebo

UAB "Prašome užeiti" valgyklos darbuotojoms mero vizitas buvo netikėtas. Ne mažiau nustebo ir valgyklos klientai. Ypač nepalankiai į R.Pakso vizitą reagavo "bizniuką" darantys vargšai, savo maisto talonus prie valgyklos durų pardavinėjantys po 70 ct. Sostinės merui įėjus į valgyklą, jos direktorė Regina Pranckienė, dar neatsipeikėjusi nuo netikėtumo, puolė ginti lauk klientą, įėjusį vidun su šunimi. "Juk anksčiau įleisdavo", - stebėjosi nieko nesuprantantis senukas.

Socialiai remtini vilniečiai, spėję susigaudyti, kad miesto valdžios galva ketina pietauti prie jų stalo, nepasikuklino dėstyti pretenzijų. Padegėlė Irena Semionovienė skundėsi, jog trūksta garnyro. Valgyklos direktorė iš karto metė kontrargumentą: "Bet pas mus kompleksinius pietus galima pasirinkti iš 12 variantų".

R.Paksui lankantis valgykloje, žmonių buvo ne per daugiausia. "Ne laiku atėjote, - dėstė I.Semionovienė. Mėnesio pradžioje, kai gaunami maisto talonai, eilės nutįsta iki pat durų".

Paragavo

Miesto meras ilgai nesvarstydamas prisėdo prie vieno savo porciją kertančio vilniečio. Užsimezgus kalbai, R.Paksas pats paprašė lėkštės sriubos. Vis dėlto meras jos neįveikė. "Atėjau čia ne pavalgyti, o tik apsižiūrėti ir paragauti, - po labdaringų pietų žurnalistams tvirtino R.Paksas. - Atvirai pasakius, tikėjausi išvysti blogesnį vaizdą. Džiugu, kad lėšos, skirtos socialiai remtinų piliečių pietums, visiškai išnaudojamos, asortimentas įvairus".

Vis dėlto merą prislėgė, jog kai kurie asmenys, išsireikalavę socialinės pagalbos, ją panaudoja kitiems tikslams: "Prie durų iš karto pastebėjau, jog pardavinėjami maisto talonai. Skaudu - savivaldybė vienam asmeniui skiria 3,20 Lt, o šis taloną parduoda už 70 ct, nes jam odekolonas svarbiau už maistą".

Merui paprašius prie durų stovinčių vyrukų taloną parduoti ir jam, šie susigėdę suko akis. "Kai kitą kartą apsilankysiu be kostiumo ir kaklaraiščio, galbūt ir man parduos", - piktinosi R.Paksas.

Merui viešint valgykloje, prie durų, nedrįsdami eiti vidun, būriavosi išalkę vilniečiai. "Negi ir valdžia jau taip nusigyveno, kad ateina valgyti į mūsų valgyklą?" - klausė viena močiutė. "Nenusišnekėk, motin, - aiškino "visažinis" savivaldybės duonos valgytojas. - Po Pakso viešnagės mūsų porcijos tikrai turėtų padidėti".