aA
Y.Mori reikalauja paneigti šį straipsnį, atsiprašyti nacionalinių dienraščių tituliniuose puslapiuose ir sumokėti 10 mln. jenų (368 000 litų) kompensaciją.

Premjero ieškinį svarstantis Tokijo apygardos teismas priėmė minėtą neįprastą sprendimą pareikalavus žurnalo advokatams. Y. Mori advokatai priešinosi šiam sprendimui, kad nebūtų pažeistas asmeniškumas. Tačiau teismo pirmininkas Koichi Shinano (Koičis Šinanas) nutarė prašyti policijos informacijos, nes šis klausimas domina visuomenę. Tiesa, policija nebus baudžiama, jeigu nepatenkins teismo prašymo.

Minėtas žurnalas rašė, kad 1958 metais policija, atlikdama reidą, pagavo Y. Mori Tokijo raudonųjų žibintų rajone. Leidinys citavo buvusį policininką, sakantį, kad 20-metis Y. Mori, tada studijavęs prestižiniame Wasedos (Vasedos) universitete, buvo sulaikytas, tačiau oficialūs kaltinimai jam nepareikšti.

Dabar žurnalas nutarė laikytis savo versijos ir priešintis Y. Mori ieškiniui. "Mes pasitikime šio straipsnio turiniu", gegužės mėnesį sakė šio žurnalo vyriausiasis redaktorius Yasunori Okadome (Jasunoris Okadomė).

Apie Y. Mori ir anksčiau būta skandalingų pareiškimų, susijusių su korupcija . Be to, jo populiarumas smuko dėl daugybės komentarų, kai Y. Mori reiškė nostalgiją Japonijos karometų imperializmui bei abejojo dėl savo tinkamumo premjero pareigoms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.