aA
Taip birželio 11 dieną buvo užpultas 39 metų Alberto Adriano (Albertas Adrianas), trijų vaikų tėvas, kuris jau daug metų dirbo Rytų Vokietijos Desau miesto mėsos fasavimo fabrike. Šiais metais tai viena sunkiausių neonacių smurto bylų.

Pradėjus įtariamųjų užpuolikų teismą, kaltinamoji išvada buvo net išversta į anglų kalbą. Šis neįprastas žingsnis rodo, kad tarptautinė bendruomenė įdėmiai stebi, kaip Vokietija sprendžia ksenofobijos klausimą.

Kaltinamieji yra 16-mečiai Frankas Miethbaueris (Frankas Mytbaueris) ir Christianas Richteris (Kristianas Richteris), taip pat 24 metų Enrico Hilprechtas (Enrikas Hilprechtas). Jie šaltai klausė federalinio prokuroro Joachimo Lampe (Joachimo Lampės), kuris skaitė bylos medžiagą.

Viskas prasidėjo, kai A. Adriano ėjo namo per miesto parką. Sutikusi jį, trijulė ėmė šūkauti rasistines pastabas, pavyzdžiui, "juodieji - lauk!". Teigiama, kad vien E. Hilprechtas auliniais batais daugiau kaip 10 kartų spyrė A. Adriano į galvą.

Kaltinamieji "žinojo, kad Adriano gali mirti, tačiau jiems tai buvo nesvarbu", sakė kaltintojas.

Rasistiškai plūsdamasi, trijulė penkias minutes mušė A. Adriano, o kai jis nebejudėjo, numovė jam kelnes ir spardė toliau. Smurtautojai nesustojo, kol atvažiavo policijos automobilis. Sumuštas žmogus po trijų dienų mirė.

Šios bylos svarstymą dėl jos svarbos perėmė federalinė prokuratūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.