aA
Sulūžus automobilio sklendei, vairuotojas bandė pats sustabdyti sieros rūgšties tekėjimą ir nudegė rankas bei kojas. Įvykio vietoje jam suteikta pirmoji pagalba.

Apie 300-350 kilogramų išsiliejusios rūgšties pateko į netoliese tekantį Obels upelį. Kita sieros rūgšties dalis subėgo į gruntą. Ta vieta buvo užpilta kalkėmis ir žemėmis.

Antradienį aplinkosaugos inspektoriams nuvykus į įvykio vietą, sieros rūgštis dar garavo, tačiau pareigūnai mano, kad artimiausiu metu mišinį bus galima susemti ir išvežti į sąvartyną.

Kaip BNS sakė Kėdainių aplinkos apsaugos agentūros inspektorius Kazys Mikalauskas, automobilio cisternos sklendė greičiausiai sulūžo nuo smūgio, patirto staiga stabdant automobilį arba neatsargiai pilant sieros rūgštį į cisterną.

K. Mikalauskas įsitikinęs, jog šiuo metu pavojus gamtai ir žmonių sveikatai negresia.

Pasak K. Mikalausko, jei tyrimo metu bus nustatyta, kad dėl įvykio kaltas automobilio vairuotojas, jis turės atsakyti administracine tvarka, taip pat bus nubausti tie, kurie išleido į reisą netvarkingą automobilį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.