aA
Pasak LNK vadovo Pauliaus Kovo, nuo rudens per BTV rodytos "Korida" ir "Dviračio šou" atsidurs LNK ir vadinsis "Bulius" ir "Dviračio žynios". Tuo tarpu BTV vadovai teigia turintys šias laidas senais pavadinimais savo programų tinklelyje.
N.Oželytė
N.Oželytė ir A.Valinskas
Bulė

Pervalkoje poilsiaujančią politikę ir Baltijos TV žvaigždę Nijolę Oželytę, kurią vakar priešpiet kalbinome mobiliuoju telefonu, radome gan sutrikusią.

Draugai ją ką tik informavo apie pasklidusį gandą, jog "Valinskas grįžta į LNK", ir ji bandė prisiskambinti savo partneriui laidoje "Korida" Arūnui Valinskui bei gauti tikslesnės informacijos apie jo sumanymus. Deja, Arūno mobilusis telefonas - išjungtas... Tuo metu ponia Nijolė sulaukė LŽ skambučio.

- Jūsų komentaras apie "Valinsko grįžimą į LNK". Ar Jums tas pat, kuriame kanale dirbti? Ar tie reikalai apskritai yra su Jumis suderinti?

- Aš ką tik apie tai sužinojau. Man dar niekas nepasiūlė dirbti LNK. Kol kas nesėkmingai bandau prisiskambinti Arūnui. Mes su juo visai nesiruošėme skirtis. Aš nesu laidos šeimininkė, tik tam tikro vaidmens - buliaus - atlikėja. Nemanau, kad man derėtų pranešinėti apie priimamus komercinius sprendimus, bet nors kiek informacijos norėčiau gauti.

- Ar Jūsų nevargins kelionės į Lapes, jei laida bus ten filmuojama?

- Dėl to jokių problemų nebus. Išsigąsčiau tik tuo atveju, jei mano atliekamas vaidmuo būtų atiduotas kam nors kitam. Gerai neprisimenu, kaip yra surašyta mūsų sutartis, kurią turiu automobilyje. Dabar nueisiu ir paskaitysiu.

- Jūs save laikote tik atlikėja?

- Nelaikau - aš tokia ir esu. Arūnas sugalvojo laidą "Korida" ir pakvietė mane joje dalyvauti. O aš dariau televizijoje tai, apie ką visą gyvenimą svajojau. Netekti tos galimybės man būtų tragiškiau, nei netekti Seimo nario pažymėjimo. Aš žinau, ką darysiu, jei vėl pateksiu į Seimą, ir manau, kad darysiu gerai. Bet niekur negaunu tiek džiaugsmo, tiek gerų emocijų, kiek dirbdama televizijoje. Aš tikrai labiau laimingesnė televizijoje nei Seime. Kokių laiškų gavau! Jau po trečios ar ketvirtos laidos pradėjau gauti laiškų, kurių autoriai atsiprašinėjo, nes jie buvo susidarę apie mane visai kitokią nuomonę. Tik dabar, stebėdami mane televizijos studijoje, jie supratę, kokia aš. Pasirodo, žmonės mane laikė kažkokia neadekvačia isterike, kažkokia idiote. Iš spausdinamų nuotraukų, pokalbių citatų buvo nupieštas kažkokios priekvailės paveikslas. O dabar vėl jaučiuosi žmonių mylima, kaip tais laikais, kai buvau Rožytė iš mėgstamo filmo. Net neįsivaizdavau, kad visuomenėje būta tokio neteisingo manęs suvokimo. Dabar net bulvių man nereikia iš parduotuvės nešti - visuomet atsiranda kas padeda. Tai tokia puiki dvasinė kompensacija už tuos žurnalistų puldinėjimus. Radau net elektroniniu paštu atsiųstų labai mielų laiškų.

- Ar liko svarbių temų, kurių praėjusį sezoną nespėjote "Koridoje" išgvildenti?

- Aišku.

- Gal A.Valinskas, kaip laidos partneris, Jums dabar nelabai ir reikalingas?

- Mano ir Arūno charakterių sankirta - irgi tam tikras savarankiškas siužetas. Juk mes prieš laidą nieko nerepetuojame. Likus 5 minutėm iki laidos transliavimo geriame kavą - ir tai prie atskirų staliukų.

- Pasibaigus anam sezonui gal kuri nors televizija pateikė Jums asmeniškai kokį pasiūlymą?

- Ne, bet štai čia, Pervalkoje, turėjau netikėtą įdomų pokalbį. Kažkoks vaikinas man sako: "Taigi sakiau mūsų "Katalikų studijai", kad reikia pakviesti būti laidos vedėja Nijolę Oželytę... O netrukus pamatėme jus Baltijos televizijoje". Oi, sakau jam, kaip gaila, kad nepakvietėte, būtume nuveikę daug gero Katalikų Bažnyčiai, padėtume ją sutvarkyti!

- Jums tas pat, kuriame TV kanale dirbti?

- Tie dalykai man visai nerūpi. Esu labai laiminga, nes visai nelendu į komerciją. O biurokratinių reikalų man pakanka Seime, nenoriu jų šioje savo veikloje. Man svarbu tik laida. Man svarbu, kad turiu kur pareikšti savo nuomonę.

- Ar "Koridoje" visuomet sakote tai, kuo esate tvirtai įsitikinusi? Ar neatsitinka, kad tenka tik vaidinti tam tikrą poziciją?

- Visuomet sakau tik tai, ką iš tikrųjų galvoju. Arūnas kartą norėjo, kad ginčiau vieno matadorų nuomonę, bet jam paaiškinau, jog manau visai kitaip - ir likau su savo nuomone. Paprastai tik painformuoju Arūną, kokios pozicijos laikysiuosi viena ar kita tema, ir viskas.