aA
Siekdama sumažinti karių savižudybių skaičių, Lietuvos kariuomenė skelbia karą priežastims, dėl kurių dažniausiai pasitraukiama iš gyvenimo.
"Nors kariuomenėje pagal proporcijas savižudybių ne daugiau nei visuomenėje, susirūpinę kariškiai mano, jog jų iš viso neturėtų būti, ir imasi priemonių kovai su dažniausia savižudybių priežastimi - stresu ir depresija", sakoma penktadienį išplatintame KAM pranešime spaudai. Kariuomenės vadas brigados generolas Jonas Kronkaitis pasirašė profilaktikos priemonių krašto apsaugos sistemoje planą. Jame numatyta skirti daugiau dėmesio, atrenkant jaunuolius į privalomąją pradinæ karo tarnybą, organizuoti reguliarų karininkų, puskarininkių ir seržantų švietimą psichologiniais ir psichiatriniais klausimais, skaityti paskaitas apie savižudybių prevenciją. Taip pat jau paruoštos individualios atmintinės vadams ir kariams, padedančios atpažinti depresijos simptomus ir aiškinančios, kaip į juos reaguoti. Pasak KAM Visuomenės informavimo skyriaus, praėjusiais metais nusižudė 3, 1998 metais - 1 karys. Apskritai Lietuva pagal santykinį savižudybių skaičių laikoma viena pirmaujančių pasaulyje.
BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.