aA
"Putino išrinkimas keičia situaciją ne tik Rusijoje, bet ir Baltijos regione. Jau rinkimų kampanijos metu santykiai su Baltijos šalimis pakito", antradienį spaudos konferencijoje sakė R. Ozolas.

Jo teigimu, "tai rodo ypač aiškiai, tiesa, ne paties Putino, bet jam artimų žmonių raginimai įvesti ekonomines sankcijas Latvijai, be atsako iš oficialiųjų Maskvos sluoksnių likęs (ultranacionalistų lyderio Vladimiro) Žirinovskio grasinimas panaudoti branduolinį ginklą Baltijos šalių ėjimo į NATO atveju" bei "kai kurie kiti ženklai, kuriuos galima laikyti informacinio karo su Baltijos šalimis pradžia".

Anot centristų lyderio, jis nemano, "kad Lietuva turėtų tylėti kaip vandens į burną prisėmusi, kaip tyli dabar".

"Mes esame laisvas politinio mąstymo subjektas", samprotavo R. Ozolas, pridurdamas, kad "tyla reiškia baimę".

Centro sąjungos pirmininkas pripažino prezidento rinkimų demokratiškumą, įskaitant trijų daugiausiai balsų surinkusių kandidatų politinių pažiūrų įvairovę.

Anot R. Ozolo, "turbūt Rusijai jis (Putinas) yra greičiau vilčių negu realių darbų prezidentas". Pasak centristų lyderio, V. Putino negalima vertinti pagal realius darbus.

R. Ozolo teigimu, "Putino rinkimų akcija buvo Čečėnijos naikinimas". Centristų lyderis pastebėjo, kad V. Putinas apsilankė kovų rajone ir įteikė apdovanojimus "generolams, kurie pagal Europos normas turėtų stoti prieš tarptautinį tribunolą dėl žmogaus teisių pažeidimų".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.