aA
Tačiau po pirmadienio vakare vykusio Kauno partijų posėdžio padėtis nepasikeitė, ir dėl koalicijos konkrečiai dar nesusitarta.

LLS lyderis V. Šustauskas BNS korespondentui sakė, jog rinkėjų išreikštas pasitikėjimas įpareigoja LLS turėti savo merą, o tam reikia 21 tarybos nario balso.

Kauno taryboje yra 41 narys. LLS laimėjo 11 mandatų, Naujoji sąjunga (socialliberalai) - 8 mandatus, konservatoriai - 7, liberalai - 5, centristai - 4, socialdemokratai ir jaunalietuviai - po 3 mandatus.

V. Šustauskas, bandydamas tapti Kauno meru, teigia bandysiąs sudaryti LLS, socialdemokratų, jaunalietuvių ir centristų koaliciją. Jai kaip tik priklausytų 21 tarybos narys.

LLS lyderis teigė neketinąs sudaryti koalicijos su "stambaus kapitalo partija" Liberalų sąjunga. Taip pat jam nepriimtini ir socialliberalai, kurie siekia turėti savo merą, su kuo V. Šustauskas negali sutikti.

Pasak socialliberalų atstovo Gedimino Raudoniaus, jų partija kandidatu į merus buvo numačiusi buvusį kelių policijos komisarą nepartinį Gediminą Žemaitį, tačiau kitoms partijoms priimtinesnė būtų Eriko Tamašausko kandidatūra. Socialliberalai teigia esą pasiruošę dėl to tartis.

Kalbėdamas apie galimas koalicijas, G. Raudonius paminėjo tik centristus.

Liberalai Kauno taryboje kol kas savo pozicijos nėra išreiškę. Tačiau pasak Liberalų sąjungos valdybos nario ir atstovo spaudai Jono Čekuolio, liberalai nesiekia sudaryti koaliciją su LLS.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.