aA
Kelmės rajono apylinkės teisme pradėta nagrinėti byla, kurioje Šiaulių mokesčių inspekcijos viršininkas kaltinamas bandymu papirkti prokurorą.
Evaldas Vaineikis
Evaldas Vaineikis
© R.Parafinavičiaus nuotr.

Evaldas Vaineikis savo kaltę neigia ir tikina, kad prokuroro kabinete paliktas konjako butelis ir ikrų dėžutė tebuvę draugiškumo gestas.

Pas prokurorą E. Vaineikis užsuko lapkričio 3-iosios rytą. Kartu su savimi jis nešėsi maišelį, kuriame, kaip vėliau paaiškėjo, buvo butelis konjako ir ikrų dėžutė.

Šiaulių mokesčių inspekcijos viršininkas domėjosi savo pažįstamo verslininko Jono Kungio byla, kurioje jis įtariamas pasisavinęs svetimo turto – 2,7 mln. litų.

Išeidamas Šiaulių mokesčių inspekcijos viršininkas maišelį su konjaku ir ikrais paliko prokuroro kabinete, šis apie galimą bandymą papirkti pranešė savo viršininku. Sulaikytas E. Vaineikis prisipažino palikęs butelį prokuroro kabinete, tačiau neigia, kad tai buvo kyšis.

„Niekas paprastai neateina dienos metu, matomoje vietoje pas prokurorą siūlyti kyšio. Koks čia gali būti kyšis? Čia paprasčiausiais mandagumo vizitas ir tiek, juk nebūtina to butelio gerti. Ateina žmogus ir viskas, juk nenuneši saldainiu dėžutės. Aišku, užtenka kartais ir ranką paspausti, bet...“ – aiškino įtariamasis E. Vaineikis.

Per tyrimą paaiškėjo, kad į šį galimą prokuroro papirkimo skandalą įsivėlęs ir verslininkas J. Kungys bei buvęs Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato vadovas Vidas Maigys. Jiems pateikti įtarimai dėl kurstymo piktnaudžiauti.

Kelmės rajono apylinkės teisme byla pradėta nagrinėti pagreitinto proceso tvarka. Nors tam prieštaravę advokatai teigė, esą bylos medžiagoje trūksta įrodymų, kad jų ginamieji prokurorą kurstė piktnaudžiauti.

Apklaustas prokuroras, kurį galbūt bandyta papirkti, tačiau kaltinamieji atsisakė duoti parodymus iki kol nesusipažins su visa tyrimo medžiaga. Visi trys savo kaltę neigia. E. Vaineikis šiuo metu yra nušalintas nuo Šiaulių mokesčių inspekcijos vadovo pareigų.

www.lrt.lt