aA
Vienu iš galimų Centro sąjungos kandidatų į premjerus laikytas parlamentaras Kęstutis Glaveckas nedalyvaus Seimo rinkimuose centristų sąraše daugiamandatėje apygardoje ir tikriausiai kels pats savo kandidatūrą vienmandatėje apygardoje.
Pasitraukęs iš Centro sąjungos rinkimų sąrašo, K. Glaveckas sakė nedalyvausiąs ir Centro sąjungos rinkimų kampanijoje.

Pagrindinė tokio sprendimo priežastis, pasak 51-erių metų K. Glavecko, yra tai, jog jis nepritaria kai kuriems "populistiniams" Centro sąjungos pažadams. Tarp tokių jis paminėjo centristų pažadus laimėjus rinkimus sumažinti PVM mokesčius ir perpus sumažinti valstybės valdymo aparatą.

BNS K. Glaveckas sakė, jog savo kandidatūrą vienmandatėje apygardoje jis tikriausiai kels pats, o ne partija. Jis patvirtino, jog ketina kandidatuoti Dainavos vienmandatėje apygardoje Kaune.

K. Glaveckas į šios kadencijos Seimą buvo išrinktas Alytaus rinkimų apygardoje.

Vienas iš Centro sąjungos ekonominės politikos formuotojų yra susirūpinęs dėl to, jog tokius pažadus po rinkimų gali prireikti ir vykdyti, nors realių galimybių jiems įgyvendinti nėra.

"Centro sąjunga yra ne tokia, kad mulkintų žmones", sakė BNS K. Glaveckas.

Jis teigė, jog neketina trauktis iš partijos, nebet jo kolegos nuspręstų kitaip.

Pasak jo, iš partijos neketina trauktis ir jo žmona, parlamentarė Rūta Rutkelytė. Jos pavardė išlieka partijos kandidatų, kurie dalyvaus rinkimuose į Seimą daugiamandatėje apygardoje, sąraše. Į šios kadencijos Seimą R. Rutkelytė buvo išrinkta pagal Centro sąjungos sąrašą.

BNS šaltinių duomenimis, iki šeštadienio jos pavardė buvo įrašyta antrajame kandidatų dešimtuke.

R. Rutkelytė taip pat ketina kandidatuoti vienmandatėje Antakalnio apygardoje. Šioje apygardoje ji varžysis su Liberalų sąjungos pirmininku, Vilniaus meru Rolandu Paksu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.