aA
Dviejų aukštų autobusas, kuriuo važiavo 61 keleivis, Vieną ir Zalcburgą jungiančiame greitkelyje A1 susidūrė su sunkvežimiu. Avarija įvyko netoli Žemutinės Austrijos Pechlarno miestelio.

Gelbėtojai iš nuolaužų ištraukė 4 berniukų ir 4 mergaičių kūnus, o 21 sužeistas keleivis nuvežtas į netoliese esančias ligonines.

Vokietijos policijos pranešimu, į Vieną važiavęs autobusas yra iš Vokietijos Harsevinkelio miestelio netoli Giuterslo. Pastarojo miesto policijos atstovas agentūrai "Reuters" sakė, kad avariją patyręs autobusas buvo vienas iš dviejų, vežusių 125 žmones atostogauti Vengrijoje.

Austrijos pervežimų asociacija "OeAMTC" pranešė, kad akmens prikrautas sunkvežimis tikriausiai kliudė autobusą.

Avarija įvyko apie 2 val. 15 min. Grinvičo (4 val. 15 min. Lietuvos) laiku, maždaug 80 km į vakarus nuo Vienos. Šioje kelio atkarpoje vyksta intensyvūs remonto darbai, todėl automobiliai abiem kryptimis važiuoja gretimomis juostomis, per vidurį nėra jas skiriančio tarpo.

"Dabar greitkelyje chaosas, abiem kryptimis eismas sustojo", Vokietijos komercinei televizijai RTL sakė ugniagesių atstovas spaudai.

"Dabar vidaus reikalų ministerija rengiasi į nelaimės vietą atsiųsti sraigtasparnį, kurio įgula aiškinsis, kas sukėlė avariją", pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.