aA
Jis tvirtina, jog bado akcijai pasiryžęs todėl, kad "Tauragė tauras" jau metai neišmoka atlyginimo. Anot tauragiškio, bendrovė jam skolingas 7 tūkst. litų.

S. Andriekėnas kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę dėl leidimo badauti prie Prezidentūros, tačiau leidimo šiai akcijai negavo.

Kaip BNS sakė S. Andriekėnas, jis badauti ketina iki rugsėjo 1 dienos, nes tuomet baigiasi jo nemokamos atostogos. S. Andriekėnas badauja po atviru dangumi.

Tauragiškis grasina, jog jei iki bado akcijos pabaigos neatgaus pinigų, jis grįš į darbą, tačiau imsis "kitokių veiksmų".

"Aš pakartosiu Romo Kalantos poelgį, tik jis susidegino dėl Lietuvos, o aš susideginsiu iš bado", tvirtino S. Andriekėnas.

Tačiau jis dar neapsisprendė kur susideginti - ar Laisvės alėjoje Kaune, ar darbovietėje.

Kaip BNS informavo Prezidentūroje, S. Andriekėnas neturi Vilniaus miesto savivaldybės leidimo badauti prie Prezidentūros, todėl šią akciją jis gali tęsti tik vieną dieną.

Anot Prezidentūros pareigūnų, jei S. Andriekėnas tęs bado akciją daugiau kaip vieną dieną, turėtų įsikišti teisėsaugos pareigūnai.

Prezidentūra BNS taip pat patvirtino, jog su S. Andriekėnu žada susitikti Prezidentūros priimamojo pareigūnai.

S. Andriekėnas liepos mėnesį jau badavo Tauragės miesto centre. Tuomet po keleto bado akcijos dienų kartu su S. Andriekėnu badauti pradėjo jo 15-kos metų sūnus Ramūnas.

Po septynių badavimo dienų S. Andriekėnas buvo paguldytas į Tauragės centrinę ligoninę dėl organizmo išsekimo.

Po reabilitacijos ligoninėje S. Andriekėnas mėnesiui išėjo nemokamų atostogų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.